Tartan Classic 2023

Welkom bij de Tartan-Classic!

Het is gelukt! Van 28 juni t/m 2 juli 2023 organiseren wij een nieuw fantastisch vijfdaags rally-evenement in Schotland.

De afgelopen jaren hebben wij niet stil gezeten en van de tijd gebruik gemaakt een lang gekoesterde wens verder uit te werken: het organiseren van een geheel nieuw evenement met nog meer aandacht voor elkaar, de omgeving en – natuurlijk – een prachtige route in een volledig nieuw gebied.

Begin 2020 zijn wij al gestart met een eerste verkenning in Schotland, en toen hebben we al gezien dat de omgeving werkelijk fantastisch is om een rallyevenement te organiseren. Met de fijnzinnigheid en aandacht voor details die u van ons als SLS organisatie gewend bent. Uiteraard zal deze rally vooral een Schots karakter hebben. Tijdens het evenement zullen deelnemers kennis maken met het soms ruige Schotland en worden verrast door bijzondere locaties en activiteiten.

De route voert door de mooiste delen van Schotland en loopt langs Loch Lomond, Glencoe, Loch Ness en uiteraard de Highlands. Onderweg stoppen we steeds op echt bijzondere locaties: wat denkt u van koffie in een textiel molen uit 1820 of een lunch in het decor van de James Bond film Skyfall, een whisky-proeverij en slapen in een hotel dat eens een kasteel was? We zijn druk bezig met de definitieve invulling van het programma en we zorgen ervoor dat in het tijdschema voldoende ruimte is voor gezelligheid en onderling contact.

Uiteraard gaan wij niet voorbij aan de rijke Engelse en Schotse autosporthistorie. Een echte Schotse Hillclimb zal niet ontbreken, we zijn in gesprek met een prachtig circuit en de finish van de Tartan-Classic is voorzien in het Jim Clark Museum. In het routeboek zult u een mengeling aantreffen van bekende én nieuwe navigatietechnieken waarvoor wij samenwerking hebben gezocht met Schotse rally organisatoren.

Deelnemen aan de Tartan-classic is geschikt voor alle soorten rally-rijders, van nieuwkomers tot meer ervaren en/of competitieve equipes. Deelnemende equipes vertrekken met de nachtboot op dinsdag 27 juni 2023 en varen in de nacht van zondag op maandag weer terug.

Wij hebben er zin in, gaat u ook mee?

Cees, Peter, Bart en Yolanda

Lees hier de deelnamevoorwaarden en schrijf u in!